6 užitečných funkcí inteligentního kamerového systému s AI

Bezpečnostní kamerové systémy s umělou inteligencí představují revoluci v oblasti ochrany a monitorování. Tyto pokročilé technologie kombinují tradiční funkce kamerových systémů s algoritmy strojového učení a umělé inteligence, což umožňuje nejen záznam obrazu, ale také jeho analýzu v reálném čase. Díky schopnosti rozpoznávat obličeje, detekovat podezřelé chování nebo identifikovat neobvyklé vzorce pohybu, se tyto systémy stávají klíčovým nástrojem pro zvýšení bezpečnosti ve veřejných i soukromých prostorách. Navíc, jejich schopnost se neustále učit a zlepšovat umožňuje rychlejší a efektivnější reakce na potenciální hrozby.

6 funkcí kamerových systémů s umělou inteligencí, které oceníte

1. Detekce neoprávněného vniknutí: Systémy s AI mohou automaticky detekovat a upozornit na neoprávněné vstupy do firemních prostor mimo pracovní dobu.

2. Rozpoznávání obličejů: Tyto systémy umožňují identifikaci osob na základě jejich obličejů, což je užitečné pro kontrolu přístupu do citlivých zón firmy, sledování návštěvníků a zaměstnanců nebo vyhledávání podezřelých osob.

3. Analýza chování: Umělá inteligence dokáže rozpoznat podezřelé chování, jako je např. zdržování se osob v určité oblasti déle, než je obvyklé, či náhlé změny směru pohybu. Tato funkce je užitečná pro prevenci krádeží nebo jiných nelegálních aktivit. Funkce analýzy chování ale dokáže odhalit i tzv: “lelkování”, kdy zaměstnanci jen postávají na místě, přešlapují a nic nedělají a vy tak můžete sledovat efektivitu práce.

4. Detekce narušení oblasti/překročení linie: Je místo, kam by nikdo neměl chodit ani vjíždět automobilem? Moderní IP kamerové systémy s detekcí přednastavené oblasti vás upozorní, když někdo prostor naruší. Ideální to je ve chvíli, kdy potřebujete hlídat konkrétní bezpečnostní zóny nebo udržovat určité prostranství prázdné.

5. Detekce vozidel: S moderními video-analytickými funkcemi dokáží kamerové systémy samy poznat tvar pohybujících se vozidel, číst jejich SPZ i sledovat například zaplnění parkovišť.

6. Sledování odložení nebo ztráty objektu: Vyhodnocení na základě sledování objektů vás může upozornit na neobvyklé předměty, které se ve sledované oblasti objevily, nebo naopak upozorní, že některé objekty z oblasti zmizely. Takto se dá sledovat například uskladněný materiál, stroje, nářadí, umělecké předměty i jiné hodnotnější předměty, u kterých hrozí krádež.

Okamžitě víte, co se děje

Při detekci podezřelých událostí mohou systémy automaticky generovat upozornění, která se odesílají na mobilní zařízení nebo počítače odpovědných osob. Tím se zajišťuje rychlá reakce na potenciální hrozby. Využít můžete i napojení na náš pult centrální ochrany (PCO), kdy se za vás postaráme o řešení všech situací. Kamerový systém se záznamem umožní nejen živý přenos obrazu, ale poskytne i záznam pro pozdější vyhodnocení události.

Od návrhu až po realizaci kamerového systému

Možností, jaké bezpečnostní kamerové systémy využívající umělou inteligenci nabízejí, je samozřejmě mnohem více. Pokud vás zajímá, jak by se tyto zabezpečovací systémy daly využít konkrétně ve vaší společnosti, rádi vás seznámíme s tím, jaké videoanalytické funkce by bylo vhodné využít ve vašich průmyslových objektech, areálech, administrativních objektech, v obchodech, na úřadech nebo v jiných typech objektů.

V TOP security využíváme nejmodernější technologie, sledujeme aktuální trendy a chceme být vždy “o krok napřed”, abychom vám nabídli opravdu to nejlepší, co se v oblasti zabezpečení nabízí. Postaráme se nejen o výběr nejvhodnějšího řešení, ale i o následnou montáž, servis a revize kamerového systému.

Galerie

Topsecurity Topsecurity Topsecurity

Napište nám

Máte zájem o naše služby? Potřebujete poradit v oblasti bezpečnosti? Zeptejte se nás. Navrhneme Vám vhodné řešení.
Odpovíme do 24 hodin.

Informace o zpracování osobních údajů

stáhnout PDF

Stáhněte si naši firemní prezentaci a nabídku služeb ve formátu PDF.

S námi pomáháte

Je pro nás důležité, aby z našeho úspěchu měli radost a užitek i ti, kteří to
v životě nemají snadné. Proto naše bezpečnostní agentura pomáhá
a podporuje například pediatrické oddělení Fakultní nemocnice v Motole.

Více informací

Kariéra v bezpečnostní agentuře

Naši zaměstnanci patří k nejlépe vyškoleným v ČR. Nabízíme řadu firemních benefitů.
Zajímavé firemní akce, zázemí stabilní bezpečnostní agentury, která funguje již více než 20 let.
Našich zaměstnanců si vážíme.

Zobrazit volné pozice